Case: Naar certificering op trede 3 van de Veiligheidsladder®

 

Arie Hollenberg sloop & milieuwerken B.V. is gespecialiseerd in asbestverwijderingen, totaal- en renovatiesloop en bodemsaneringen. Op weg naar het behalen van trede 3 van de Veiligheidsladder heeft Hollenberg D&F Safety Culture ingeschakeld.

 

In deze case geeft Bianca de Boer-Van der Gronden van Arie Hollenberg sloop & milieuwerken B.V een korte omschrijving van het traject.

Workshops

De veiligheidscultuurspecialisten van D&F hebben Hollenberg ondersteund door middel van het geven van diverse workshops. Elke workshop duurde een dagdeel. Tijdens de workshops hebben we gezamenlijk kritisch naar de huidige veiligheidscultuur gekeken en de gewenste veiligheidscultuur op trede 3 in kaart gebracht. De GAP tussen de huidige en gewenste veiligheidscultuur hebben we vertaald naar concrete acties.

Uitdagingen

Uitdagingen waren onder andere het verschil tussen het ‘sloopteam’ en het ‘asbestteam’. Het asbestteam was al gewend aan veiligheidsactiviteiten en audits. Bij het sloopteam was dit minder bekend. Samen met D&F hebben we diverse verbeteracties opgesteld en deze uitgedragen naar alle medewerkers. Bijvoorbeeld het leren van gebeurtenissen, projectbezoeken en het bevorderen van veilig gedrag (voorbeeldfunctie).

Aanbeveling

Wij hebben de samenwerking als zeer prettig ervaren. De diverse filmpjes welke gebruikt zijn tijdens de workshops zijn ons goed bijgebleven. Deze gaven heel duidelijk diverse zaken weer binnen verschillende veiligheidsaspecten en gedragingen van de mens. Wij kunnen andere (sloop)bedrijven die willen certificeren voor de Veiligheidsladder zeker aanbevelen om D&F Safety Culture in te schakelen.

  • "Veiligheid stond al hoog in ons vaandel, echter merken wij dat er nu veel meer bewustwording is bij alle medewerkers. Samen maken wij het verschil." 

Benieuwd naar de mogelijkheden? NEEM CONTACT OP

Heeft u ook ondersteuning nodig bij het implementeren van de Veiligheidsladder? Wij kunnen u helpen met meten, verbeteren en certificeren volgens de Veiligheidsladder. Neem geheel vrijblijvend contact op met onze adviseurs om de mogelijkheden te bespreken.

Neem contact met mij op

versturen

Of bel ons direct op

076 5040 340