Diensten Veiligheidscultuur

De cultuur van een organisatie en het gedrag van medewerkers heeft een grote invloed op het veiligheidsniveau binnen een organisatie. Het samenspel van overtuigingen, waarden, attitudes en gedrag rondom veiligheid noemen we de veiligheidscultuur. Een proactieve veiligheidscultuur komt tot stand als het management en werknemers zich samen actief voor veiligheid inzetten.

Ondersteuning bij het versterken van de veiligheidscultuur

Wij bieden u expertise op het gebied van veiligheidskunde, veranderkunde en gedragspsychologie om u te ondersteunen bij het versterken van de veiligheidscultuur in uw organisatie. Samen voeren we een veiligheidscultuuronderzoek met u uit en bekijken wij welke aanpak en uitvoering het beste bij uw organisatie én situatie past om te komen tot een krachtig, uitdagend en interactief veiligheidscultuurprogramma. Dit alles om een sterke veiligheidscultuur te creëren die door uw gehele organisatie wordt gedragen en uitgedragen.

Veiligheidscultuuronderzoek

Indien u nog geen goed beeld heeft van de huidige veiligheidscultuur, starten we met het meten van de veiligheidscultuur. De uitkomsten van deze meting worden gebruikt als basis voor de ontwikkeling van uw veiligheidscultuurprogramma. Vanuit hier kunnen we heel gericht aan de slag met het veiligheidsbewustzijn, leiderschap of bijvoorbeeld thema's rondom sociale veiligheid. Naar wens kunnen we het verbeterprogramma afstemmen op de Veiligheidsladder®.   

Vrijblijvende kennismaking? Neem contact op

Heeft u behoefte aan een goed advies bij de samenstelling van een veiligheidscultuurprogramma voor uw organisatie? Wilt u graag starten met een veiligheidscultuuronderzoek om te meten waar de organisatie behoefte aan heeft? Neemt u dan geheel vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

 

Bekijk hieronder verschillende mogelijkheden om de veiligheidscultuur in uw organisatie te onderzoeken en in kaart te brengen, het veiligheidsbewustzijn te vergroten en/of uw veiligheidsprogramma te borgen.

 • Veiligheidscultuur meten

  Breng het veiligheidsbewustzijn binnen uw organisatie in kaart en ontdek waar verbetering mogelijk is. Bekijk hier de verschillende mogelijkheden om de veiligheidscultuur te meten.

  Bekijk alle diensten

 • Veiligheidsbewustzijn vergroten

  Op een leuke en leerzame manier het thema veiligheid onder de aandacht brengen en het veiligheidsbewustzijn in uw organisatie vergroten. Bekijk hier de mogelijkheden.

  Bekijk alle diensten

 • Safety Leadership

  Goede ‘safety leaders’ creëren een grondig veiligheidsbewustzijn bij hun medewerkers. Uitgangspunt is oprechte betrokkenheid bij veiligheid en deze op een actieve manier overbrengen, bewaken en verbeteren. Bekijk hier de verschillende leiderschapstrajecten.

  Bekijk alle diensten

 • Sociale veiligheid

  Sociale (on)veiligheid is een delicaat onderwerp dat vraagt om een accurate aanpak. Wij geven richting met lef, interactieve trajecten en altijd een heldere relatie met de praktijk van de organisatie. Bekijk hier hoe wij u kunnen ondersteunen.

  Bekijk alle diensten

 • Veiligheidscampagnes

  Uw medewerkers op een leuke en leerzame wijze informeren en activeren is dé manier om uw speerpunten over veiligheid op aansprekende wijze onder de aandacht te brengen. Bekijk de creatieve en afwisselende campagnes en events die wij verzorgen.

  Bekijk alle diensten

 • Safety Games

  Een leuke, interactieve en effectieve manier om het veiligheidsbewustzijn te vergroten. Wij hebben diverse games ontwikkeld waarin teams met elkaar de strijd aan gaan met het thema veiligheid. Bekijk hier ons aanbod Safety Games.

  Bekijk alle diensten

Neem contact met mij op

versturen

Of bel ons direct op

076 5040 340

Contact opnemen
Offerte aanvragen

Artikelen

Brainsafe 2.0 Van hersenpan tot veiligheidsplan

Brainsafe 2.0® Van hersenpan tot veiligheidsplan gaat over veiligheidscultuur en veiligheidsgedrag in organisaties. Het boek bevat de nieuwste inzichten, modellen... lees verder

D&F werkt o.a. voor

/i/referenties/taqa-logo.png