Diensten Veiligheidscultuur meten

De basis voor iedere verbetering ligt in het onderzoeken van de huidige situatie. Als u de veiligheidscultuur van uw organisatie wilt veranderen of verbeteren is het belangrijk om te meten en dus te weten hoe de huidige veiligheidscultuur eruitziet.

Breng de veiligheidscultuur in kaart

Een veiligheidscultuurmeting brengt niet alleen uw veiligheidssituatie en -cultuur in kaart, het levert ook een directe bijdrage aan de veiligheidscultuurontwikkeling. Medewerkers uit alle lagen van de organisatie worden betrokken en uitgenodigd om hun mening en ervaringen aangaande veiligheid te delen. Door dit interactieve karakter ontstaat er een dieper veiligheidsbewustzijn en tevens een groter ‘commitment’ aan geformuleerde verbeteracties.

Inzicht in de huidige én gewenste veiligheidssituatie

Het onderzoek naar de veiligheidscultuur en het verbeterpotentieel kan op verschillende manieren worden uitgevoerd. Onze meting geeft inzicht in uw huidige situatie én in de gewenste situatie omtrent veiligheid in uw bedrijf. U ontvangt een concreet verbeterplan op maat, waarmee u direct aan de slag kunt. Met onze Barometer Veiligheidsklimaat® kunt u in korte tijd de veiligheidscultuur op hoofdlijnen te onderzoeken.

Professioneel advies

Heeft u advies nodig bij het kiezen van de juiste methode om de veiligheidscultuur te meten en in kaart te brengen? Neem geheel vrijblijvend contact op met onze adviseurs.

 

Bekijk hieronder de tools om de veiligheidscultuur te meten.

  • Barometer Veiligheidsklimaat

    Met de Barometer Veiligheidsklimaat is het mogelijk om in korte tijd de veiligheidscultuur op hoofdlijnen te onderzoeken. Dit onderzoek kan geheel online uitgevoerd worden.

  • Safety Culture Assessment

    Meet de sterke en minder sterke kanten van veiligheid in uw organisatie om met elkaar nog veiliger te werken. Met de Safety Culture Assessment (SCA) krijgt u inzicht in uw huidige situatie en de gewenste situatie omtrent veiligheid.

  • Hearts & minds

    Met een Hearts & Minds veiligheidscultuurmeting krijgt u inzicht in uw huidige positie op de Veiligheidsladder en kunt u op basis van de getoetste veiligheidsbeleving lokaliseren waar u mee aan de slag moet om de veiligheidscultuur te verbeteren.

Neem contact met mij op

versturen

Of bel ons direct op

076 5040 340

Contact opnemen
Offerte aanvragen

Artikelen

Brainsafe 2.0 Van hersenpan tot veiligheidsplan

Brainsafe 2.0® Van hersenpan tot veiligheidsplan gaat over veiligheidscultuur en veiligheidsgedrag in organisaties. Het boek bevat de nieuwste inzichten, modellen... lees verder

D&F werkt o.a. voor

/i/referenties/taqa-logo.png