Barometer Veiligheidsklimaat

De Barometer Veiligheidsklimaat is op basis van verschillende cultuuronderzoeken ontwikkeld om snel inzicht te krijgen in de veiligheidscultuur van uw organisatie. Het is een goed begin om de huidige veiligheidscultuur in uw bedrijf te onderzoeken en de resultaten transparant te maken. U krijgt inzicht in de veiligheidscultuur op plant level, afdelingsniveau, en groepsniveau. Hiermee kan u gericht actie ondernemen om veiligheidscultuur te verbeteren.

Online Veiligheidscultuuronderzoek

Met de Barometer Veiligheidsklimaat is het mogelijk om in korte tijd de veiligheidscultuur op hoofdlijnen te onderzoeken. Dit onderzoek wordt online uitgevoerd, eventueel aangevuld met interviews voor inzicht in de verbeterpotentie. De resultaten van het veiligheidscultuuronderzoek kunt u beschouwen als nulmeting, door jaarlijks het onderzoek te herhalen worden verbeteringen (successen) inzichtelijk wat motiveert om door te gaan.

Resultaat Barometer Veiligheidsklimaat 

De resultaten van het veiligheidscultuur onderzoek met de Barometer Veiligheidsklimaat zijn in een overzichtelijke en beknopte rapportage weergegeven. In dat rapport staan de bevindingen en aanbevelingen, die nauw aansluiten bij de heersende meningen en situaties, om tot gedragsverandering te komen.

De rapportage geeft de resultaten weer op de acht hierna volgende gebieden:

  • Management Commitment 
  • Communicatie
  • Leiderschap
  • Betrokkenheid werknemers
  • Perceptie van risico’s (bewustzijn)
  • Competenties (kennis en vaardigheden)
  • Attitudes (persoonlijk)
  • Gedrag

Meer informatie

Wilt u meer informatie over de Barometer Veiligheidsklimaat? Neem geheel vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Bekijk eventueel ook onze andere methoden om de veiligheidscultuur te meten, zoals Safety Culture Assessment en Hearts & Minds.

Neem contact met mij op

versturen

Of bel ons direct op

076 5040 340

Contact opnemen
Offerte aanvragen

Artikelen

E-book De Tafel van Ne9en©

Neemt u het boek liever mee in uw zak? Dat kan! Download De Tafel van Ne9en in e-book formaat. ... lees verder

D&F werkt o.a. voor

/i/referenties/taqa-logo.png