Hearts & minds

Het ‘Hearts and Minds’-programma is ontworpen om een veiligheidscultuur te creëren waarin iedereen uit zichzelf datgene doet wat nodig is om zonder ongelukken te werken. Niet omdat het de persoon wordt opgedragen of dat het systeem het vereist, maar omdat de persoon dat zelf nastreeft.

Meet de huidige veiligheidsbeleving

Met een veiligheidscultuurmeting via de Hearts & Minds methode kunt u zien waar u als organisatie staat op de Veiligheidsladder. Deze ladder loopt van ‘pathologisch’ (wat maakt het uit zolang we niet gepakt worden), tot aan ‘vooruitstrevend’ (veiligheid is hier onze manier van zaken doen).

De Hearts & Minds veiligheidscultuurmeting bestaat uit twee onderdelen:

  • een enquête, op basis van de Hearts en Minds vragenlijst;
  • een reeks gesprekken die perspectief geven aan de enquête en resulteren in een overzicht van veiligheidskwesties die aangepakt moeten worden om de gewenste doelstelling(en) te behalen

Met deze aanpak ziet u naast uw huidige positie op de Veiligheidsladder hoe de beleving van veiligheid verschilt per afdeling of per doelgroep. U kunt hiermee bijvoorbeeld de score van leidinggevenden vergelijken met die van niet-leidinggevenden. Interessanter is het om de persoonlijke score te vergelijken met de beleving van veiligheid op organisatieniveau. Ontdekt u hier grote verschillen, dan kunt u daar in de vervolgaanpak rekening mee houden. Door te kijken naar de scores per veiligheidsissue kunt u zwaktes in uw organisatie lokaliseren en weet u precies waarmee u aan de slag moet om de scores te verbeteren.

Resultaat van Hearts & Minds veiligheidscultuuronderzoek

De resultaten van het veiligheidscultuuronderzoek met de Hearts & Minds methode zijn in een overzichtelijke en beknopte rapportage weergegeven. In deze rapport staan de bevindingen en aanbevelingen, die nauw aansluiten bij de heersende meningen en situaties, om tot gedragsverandering te komen.

Wij kunnen u ook ondersteunen bij het ontwikkelen en uitrollen van effectieve vervolgstappen om de veiligheidscultuur te verbeteren, zoals programma's, tools en interventies die het veiligheidsbewustzijn vergroten en het ontwikkelen van Safety Leaderschip in uw organisatie.

Persoonlijk advies

Neem voor meer informatie en advies over een veiligheidscultuurmeting vrijblijvend contact op met onze adviseurs.

Neem contact met mij op

versturen

Of bel ons direct op

076 5040 340

Contact opnemen
Offerte aanvragen

Artikelen

Brainsafe 2.0 Van hersenpan tot veiligheidsplan

Brainsafe 2.0® Van hersenpan tot veiligheidsplan gaat over veiligheidscultuur en veiligheidsgedrag in organisaties. Het boek bevat de nieuwste inzichten, modellen... lees verder

D&F werkt o.a. voor

/i/referenties/taqa-logo.png