Diensten Safety Games

Veiligheid is 'serious business'! Maar dat betekent niet dat werken aan veiligheid niet leuk kan zijn. Wetenschappelijk onderzoek laat zien dat 'serious gaming' een krachtige manier is om gedrag en cultuur op een interactieve en dynamische manier te verbeteren. 

Door gebruik te maken van spelvormen wordt de motivatie vergroot en ontstaat er een drive om te leren. Deze motivatie en drive staan aan de basis van gedragsverandering en zijn essentieel om mensen in beweging te krijgen en te laten nadenken over veiligheid.

Uitdagende leermethode 

Leren door ervaring – in tegenstelling tot het aanhoren van een theoretisch verhaal – is een krachtige manier om het veiligheidsbewustzijn te vergroten en het gesprek over veiligheid op gang te brengen. Safety games zet deelnemers aan om complexe situaties vanuit een ander perspectief te belichten en out-of-the-box te denken. Door deze interactieve en dynamische manier wordt de werkelijkheid nagebootst en ontstaat er directe beleving met de praktijk.

Verschillende spelvormen

D&F Safety Culture heeft diverse games ontwikkeld waarin teams met elkaar de strijd aan gaan rondom het thema veiligheid. Afhankelijk van uw wens en het doel kunt u kiezen voor een langdurige Safety Contest of een korte competitieve Safety Excape Box. Het veiligheidscultuurspel is een spel in workshopvorm en kan bijvoorbeeld aan het begin van een veiligheidscultuurprogramma worden ingezet om de huidige én gewenste veiligheidscultuur te onderzoeken.

Meer weten? Neem contact op

Neem geheel vrijblijvend contact op over onze Safety Games en bespreek de mogelijkheden met onze adviseurs.

Bekijk hieronder een greep uit ons aanbod Safety Games.

 • Safety Contest

  Ga tijdens de Safety Contest op een leuke en interactieve manier met elkaar de strijd aan rondom diverse relevante veiligheidsthema’s. De combinatie van prikkelende praktijkopdrachten en het competitie-element maakt dit een zeer effectief traject om het veiligheidsbewustzijn te vergroten.

 • Veiligheidscultuurspel

  Het veiligheidscultuurspel is bedoeld om met een dwarsdoorsnede van de organisatie kritisch te kijken naar de huidige veiligheidscultuur en de gewenste veiligheidscultuur. Door een luchtige en zeer interactieve opbouw van de sessie is het effect en de opbrengst altijd boven verwachting.

 • Feedbackspel

  Als medewerkers elkaar feedback willen, durven en kunnen geven, dan verbeteren de tevredenheid, de samenwerking en de (sociale)veiligheid. Het feedbackspel helpt om samen te praten over gedrag.

 • (online) Safety Escape Box

  De Safety Escape Box is een competitieve spelvorm waarin het veiligheidsbewustzijn en de veiligheidskennis van medewerkers op de proef wordt gesteld. Daag uw medewerkers uit om in teams strijden en als eerste de code van de Safety Excape box te kraken!

 • Het veiligheidsspel

  Tijdens het veiligheidsspel discussiëren uw medewerkers over allerlei veiligheidskwesties die voor uw organisatie relevant zijn. Daarbij worden de medewerkers uitgedaagd om oplossingen aan te dragen en hun ideeën en meningen uit te wisselen.

Neem contact met mij op

versturen

Of bel ons direct op

076 5040 340

Contact opnemen
Offerte aanvragen

Artikelen

Brainsafe 2.0 Van hersenpan tot veiligheidsplan

Brainsafe 2.0® Van hersenpan tot veiligheidsplan gaat over veiligheidscultuur en veiligheidsgedrag in organisaties. Het boek bevat de nieuwste inzichten, modellen... lees verder

D&F werkt o.a. voor

/i/referenties/taqa-logo.png