Safety Contest

De ‘Safety Contest’ is ontwikkeld om gedurende langere tijd actief aan de slag te gaan op het gebied van veiligheid. Medewerkers gaan tijdens de Safety Contest op een leuke en interactieve manier met elkaar de strijd aan rondom diverse relevante veiligheidsthema’s. De combinatie van prikkelende praktijkopdrachten en het competitie-element maakt dit een zeer effectief traject om het veiligheidsbewustzijn te vergroten.  

Veiligheid op de werkvloer

Omdat veilig gedrag plaatsvindt op de werkvloer, speelt deze contest zich ook af op de werkvloer. Afhankelijk van de situatie bepalen samen welke thema’s geschikt zijn. Aan elk thema wordt een praktijkopdracht gekoppeld die zo goed mogelijk door elk team moet worden uitgevoerd.

Opdrachten zijn bijvoorbeeld:

  • Doe de beste melding van een bijna ongeval;
  • Maak een toets over een nieuwe procedure;
  • Bedenk een verbeteraanpak om de afdeling veiliger te maken;
  • Maak de beste incidentenanalyse inclusief verbetervoorstel.

De thema opdrachten worden geïntroduceerd en uitgezet tijdens werkoverleggen of aan het begin van een shift en worden bij het volgende overleg weer besproken. De opdrachten zijn zo bedacht dat ze onderdeel uitmaken van het dagelijks werk. De tijdsinvestering van uw medewerkers is daarom minimaal, maar met een maximaal effect. Een mooi voorbeeld van action learning.

  • Het resultaat: een verhoogd veiligheidsbewustzijn en directe resultaten op de werkvloer, bedacht en uitgevoerd door uw eigen medewerkers!

Het team dat de meeste punten verzamelt tijdens de contest, wint aan het eind van het jaar een mooie prijs die zal worden uitgereikt tijdens de spectaculaire finale: een gezamenlijk veiligheidsevenement met workshops, een eindpitch en spelelementen waarin wordt teruggeblikt op het traject.

Professionele Begeleiding

D&F Safety Culture kan de Safety Contest voor u ontwikkelen en begeleiden. We werken opdrachten uit aan de hand van de door u gekozen thema’s en leiden 'team captains' op tot spelbegeleider. Daarnaast zijn wij nauw betrokken om het management, de teams en spelbegeleiders te ondersteunen waar nodig en de uitkomsten te analyseren en implementeren in uw veiligheidsprogramma.

Neem Contact op

Neem voor meer informatie of een vrijblijvende kennismaking contact op met onze adviseurs.

Op zoek naar een andere of kortdurende spelvorm? Dan is de Safety Escape Box wellicht een goed alternatief of bekijk onze andere Safety Games.

Neem contact met mij op

versturen

Of bel ons direct op

076 5040 340

Contact opnemen
Offerte aanvragen

Artikelen

Leidinggeven in een technische omgeving

Dit boek is bedoeld voor jou als manager of leidinggevende in een technische omgeving. Leidinggeven in of aan een technische... lees verder

D&F werkt o.a. voor

/i/referenties/taqa-logo.png