(online) Safety Escape Box

De Safety Escape Box is een competitieve spelvorm waarin het veiligheidsbewustzijn en de veiligheidskennis van medewerkers op de proef wordt gesteld. Wat weten zij over de veiligheidsregels en bijvoorbeeld over het omgaan met gevaarlijke stoffen? En kunnen zij deze kennis ook daadwerkelijk toepassen in het oplossen van de raadsels? Daag uw medewerkers uit om in teams strijden en als eerste de code van de Safety Excape box te kraken!

Naast het gegeven dat het een leuke activiteit is om aan deel te nemen, geeft het inzicht in het huidige kennisniveau over veiligheid. De uitkomsten kunt u bijvoorbeeld interpreteren als nulmeting voor uw veiligheidsprogramma of als input gebruiken voor nieuwe initiatieven, zoals een vervolgsessie of (herhalings-) toolboxen over een onderwerp dat niet goed uit de bus kwam. Daarnaast kan de Safety Escape Box ingezet worden ter bevordering van het saamhorigheidsgevoel in uw organisatie (teambuilding) rondom het thema veiligheid.

Hoe werkt het?

Het spel is geschikt om zowel online als fysiek te spelen in groepen van 12 tot maximaal 30 deelnemers. Elke groep wordt opgedeeld in subgroepjes die met elkaar de strijd aan gaan om de code van de Safety Escape Box te kraken.

GEPERSONALISEERDE TOOLKIT

Ieder team ontvangt een gepersonaliseerde toolkit met opdrachten. Indien het spel online wordt gespeeld krijgt iedere speler de toolkit thuisbezorgd. De toolkit is nodig om actief aan het spel deel te kunnen nemen. De opdrachten staan in het teken van veiligheid en kunnen naar wens worden gekoppeld aan een bepaald thema, zoals een mijlpaal, jubileum, kerst, nieuwjaar, et cetera.

VEILIGHEIDSKENNIS

Naast de uitdaging om samen de code te kraken krijgen de spelers veiligheidskennis aangereikt die van belang is voor de veiligheid op de werkvloer, de eigen veiligheid en die van elkaar.

QUICK WINS & ADVIES OP MAAT

D&F stelt een beknopte rapportage op met de 'Quick wins' en aanbevelingen over hoe de resultaten van de Safety Escape Box ingezet kunnen worden om het veiligheidsbewustzijn van de medewerkers te vergroten. De opdrachten worden altijd op maat gemaakt en zijn bedrijfsspecifiek en daarmee uniek. Kortom, nergens anders zomaar verkrijgbaar.

Over dit spel zal nog lang worden nagepraat wat het thema Veiligheid een échte boost geeft in uw organisatie!

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Wilt u meer informatie over de Safety Escape Box en bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor uw organisatie? Neem geheel vrijblijvend contact op met onze adviseurs.

Op zoek naar een andere spelvorm? Dan is het Veiligheidsspel wellicht een goed alternatief of bekijk onze andere Safety Games.

Neem contact met mij op

versturen

Of bel ons direct op

076 5040 340

Contact opnemen
Offerte aanvragen

Artikelen

Leidinggeven in een technische omgeving

Dit boek is bedoeld voor jou als manager of leidinggevende in een technische omgeving. Leidinggeven in of aan een technische... lees verder

D&F werkt o.a. voor

/i/referenties/implacement.png