Veiligheidscultuurspel

Wilt u met uw medewerkers de veiligheidscultuur veranderen en dit vooral samen doen? Medewerkers kunnen weerstand hebben tegen veranderingen omdat het ze opgelegd wordt. Door de mening van medewerkers te vragen over de huidige manier werken en ze inspraak te geven bij de nieuwe manier van werken ontstaat draagvlak. Met het Veiligheidscultuurspel betrekt u uw medewerkers op een luchtige manier bij de gewenste verandering.

Breng de gewenste veiligheidscultuur in kaart

Het Veiligheidscultuurspel is een groepsspel, u speelt dit live of online. Dit kan gespeeld worden met bijvoorbeeld de hele organisatie, een dwarsdoorsnede of met individuele afdelingen of teams. Er zijn vier spelrondes; in de eerste ronde kijken we naar de huidige veiligheidscultuur en de manier van werken met veiligheid. Daarna bekijken we hoe de nieuwe, veiligere, manier van werken er volgens hen uitziet en wat daarvoor aan acties nodig is.

In deze korte film ziet u het Safety Culture team in actie tijdens een Veiligheidscultuurspel.

Draagvlak voor verandering

Hoe meer medewerkers aan het spel deelnemen hoe groter het draagvlak is voor verandering. Want in het spel bepalen de medewerkers zelf welke veranderingen er nodig zijn om het veiligheidsbewustzijn te vergroten, de veiligheid te verbeteren en welk veiligheidsgedrag daarbij hoort. Ook spreken we af wat we vanaf morgen niet meer doen, we nemen direct afscheid van onveilige situaties en handelingen. De uitkomsten van het spel zijn vaak boven verwachting en leiden tot concrete gedragsregels die houvast bieden voor veilig werken en onveilige situaties helpen voorkomen.

Samen een veilige werkomgeving crëeren 

Wilt u samen met uw medewerkers nadenken over een veilige werkomgeving en gedragsregels opstellen die nageleefd worden? Dan is het Veiligheidscultuurspel een activiteit die past bij uw organisatie. Voorafgaand komt één van onze consultants bij u langs voor een rondleiding op locatie zodat het spel en de nieuwe manier van werken aansluit op uw dagelijkse praktijk.

Neem contact met mij op

versturen

Of bel ons direct op

076 5040 340

Contact opnemen
Offerte aanvragen

Artikelen

Brainsafe 2.0 Van hersenpan tot veiligheidsplan

Brainsafe 2.0® Van hersenpan tot veiligheidsplan gaat over veiligheidscultuur en veiligheidsgedrag in organisaties. Het boek bevat de nieuwste inzichten, modellen... lees verder

D&F werkt o.a. voor

/i/referenties/taqa-logo.png