Het veiligheidsspel

Het veiligheidsspel is een leuke, interactieve manier om aandacht te vragen voor veiligheid. Dat kan bijvoorbeeld op een veiligheidsdag, als kick-off bij de start van een veiligheidstraject of als opfrissing.

Tijdens het veiligheidsspel discussiëren uw medewerkers over allerlei veiligheidskwesties die voor uw organisatie relevant zijn. Zo komen specifieke bedrijfsrisico’s, procedures, of werksituaties aan de orde waar uw medewerkers dagelijks mee te maken hebben. Daarbij worden de medewerkers uitgedaagd om oplossingen aan te dragen en hun ideeën en meningen uit te wisselen. En misschien ontdekken ze zelfs regels of feiten waar zij zelf nog niet van op de hoogte waren.

Werkwijze

Het veiligheidsspel is een bordspel, vergelijkbaar met een soort ganzenborden. De deelnemers worden verdeeld in teams en gooien om de beurt de dobbelstenen. Door de opbouw van het bord kunnen ze bij iedere worp weer een andere weg inslaan en op die manier zelf kiezen om op een bepaalde positie te komen. Er zijn vijf soorten posities: veiligheid, milieu, gezondheid, kans en ‘let op’ plekken. Als ze op een nieuwe plek staan, krijgen ze van de spelleider een bijbehorende kaart met een vraag of opdracht. Bij een goed antwoord ontvangt het team een smiley. Bij een verkeerd antwoord levert het team een smiley in. Het team dat het eerst tien smileys heeft verzameld, heeft gewonnen. De vragen en opdrachten betreffen soms weetjes, maar ook hints-achtige opdrachten of raadsels.

Standaard of op maat

Het veiligheidsspel kan worden aangeboden in verschillende varianten. U ontvangt in alle gevallen het spelbord, de pionnen en de standaardvragen. De standaardvragen gaan over bijvoorbeeld de landelijke regels met betrekking tot veiligheid, feiten over veiligheid en vragen over gezondheid en risico’s. Als aanvulling op dit pakket kunt u vragen en opdrachten te laten ontwikkelen om het veiligheidsspel zo goed mogelijk bij uw bedrijf aan te laten sluiten.

Neem contact op

Wilt u meer informatie over het veiligheidsspel en de mogelijkheden bespreken? Neem geheel vrijblijvend contact op met onze adviseurs. 

Bent u op zoek naar een spelvorm waarmee u de veiligheidscultuur kunt onderzoeken, kies dan voor het Veiligheidscultuurspel. Of bekijk hier alle Safety Games.

Neem contact met mij op

versturen

Of bel ons direct op

076 5040 340

Contact opnemen
Offerte aanvragen

Artikelen

Brainsafe 2.0 Van hersenpan tot veiligheidsplan

Brainsafe 2.0® Van hersenpan tot veiligheidsplan gaat over veiligheidscultuur en veiligheidsgedrag in organisaties. Het boek bevat de nieuwste inzichten, modellen... lees verder

D&F werkt o.a. voor

/i/referenties/taqa-logo.png