Effectief Leiderschap

Effectief leiderschap staat aan de basis van elk succesvol bedrijf. Leiderschap is niet statisch, maar juist dynamisch en passend bij de situatie.

Door inzicht te krijgen in de dynamiek en te begrijpen wat het effect is van de manier van leidinggeven ontstaat er bewegingsvrijheid in de organisatie en verbeteren resultaten. Een effectieve leider heeft zijn focus op de kracht van zijn medewerkers, om dit te kunnen is lerend en creërend vermogen nodig. Inspirerende leiders zijn niet meer gericht op hoe, maar op de waarom. Het waarom inspireert en motiveert medewerkers.

Situationeel Leiderschap

Het continu aanpassen van leiderschapsstijl op basis van de situatie – ook wel situationeel leiderschap – vraagt lef en moed, maar is belangrijk om mee te kunnen bewegen in de continu veranderende maatschappij. Weten wie je medewerkers zijn, waar hun kracht ligt en wat hun wensen zijn is essentieel in het toepassen van dynamisch leiderschap. Door mee te bewegen creëren we ruimte. Als een leidinggevende weet hoe situationeel leiderschap kan worden ingezet, zal dit een groot effect hebben op het gedrag en de cultuurverandering binnen de organisatie. Ook de sociale veiligheid op de werkvloer kan hierdoor verbeteren.

Ons aanbod

Effectief leiderschap ontstaat niet vanzelf, daar is training en coaching voor nodig. Naar jezelf durven kijken en de touwtjes uit handen geven vraagt moed. Bij D&F gebruiken wij wetenschappelijk theorieën en modellen die hun waarde hebben laten zien in de praktijk. Wij geloven dat effectief leiderschap zich moet ontwikkelen en dat dit bijdraagt aan de motivatie en prestatie van werknemers. Door onze ervaring in de praktijk weten wij als geen ander wat leiderschap kan doen in een organisatie. Samen met ons leren wij u om medewerkers in hun eigen kracht te zetten door effectief leiderschap.

Meer weten? Neem contact op

Meer weten over wat D&F kan betekenen voor u als leidinggevende of organisatie? Neem vrijblijvend contact op met één van onze adviseurs. 

Neem contact met mij op

versturen

Of bel ons direct op

076 5040 340

Contact opnemen
Offerte aanvragen

Artikelen

Brainsafe 2.0 Van hersenpan tot veiligheidsplan

Brainsafe 2.0® Van hersenpan tot veiligheidsplan gaat over veiligheidscultuur en veiligheidsgedrag in organisaties. Het boek bevat de nieuwste inzichten, modellen... lees verder

D&F werkt o.a. voor

/i/referenties/taqa-logo.png