Veiligheidsrondes

Veilig thuiskomen! Dit is onze drijfveer en motivatie om organisaties te helpen om veiligheid prioriteit te geven. We geloven dat het leggen van focus op veiligheid ervoor zorgt dat werknemers zich gezien voelen en hun de zekerheid geeft dat ze na een werkdag weer veilig thuiskomen. Het uitvoeren van veiligheidsrondes ook wel 'safety walks' draagt hieraan bij en zijn essentieel om het gesprek over veiligheid te voeren.

aandacht voor het 'goede gesprek'

De kern van veiligheidsrondes is dat professionals met elkaar in gesprek gaan over veiligheid. Dit is een wezenlijk verschil ten opzicht van de ‘standaard’ werkplekinspecties waar de nadruk ligt op observatie en rapportage. Niet focussen op overtredingen en onregelmatigheden, maar een dynamisch positief gesprek waarin zowel de observant als de betrokken medewerker van elkaar leren. Dit zorgt ervoor dat een professionele veiligheidscultuur zich ontwikkelt. In deze veiligheidscultuur is veiligheid bespreekbaar, worden onderkende risico’s zichtbaar en groeit het veiligheidsbewustzijn.

ons aanbod

Als D&F hebben wij een jarenlange ervaring als het gaat om veiligheid en veiligheidsrondes. Door deze ervaring zijn wij ervan overtuigd dat veiligheidsrondes een belangrijke bijdrage leveren in het verbeteren en versterken van de veiligheidscultuur. Een training in veiligheidsrondes is altijd maatwerk, maar ziet er in het algemeen als volgt uit:

  • Gedegen theoretisch basis in o.a. risicoherkenning
  • Oefenen van het ‘goede gesprek’ met ervaren acteurs
  • 'On-the-job' uitvoeren van veiligheidsobservatierondes onder begeleiding van een trainer
  • Uitwisselen van ervaringen en tips
  • Opstellen van vervolgacties

Naast deze training op veiligheidsrondes kunnen wij tevens coachen op effectief leiderschap.

Meer weten? Neem contact op

Wilt u meer weten over veiligheidsrondes en hoe dit de veiligheidscultuur kan verbeteren binnen uw organisatie. Neem dan vrijblijvend contact op met één van onze ervaren adviseurs.

Neem contact met mij op

versturen

Of bel ons direct op

076 5040 340

Contact opnemen
Offerte aanvragen

Artikelen

Brainsafe 2.0 Van hersenpan tot veiligheidsplan

Brainsafe 2.0® Van hersenpan tot veiligheidsplan gaat over veiligheidscultuur en veiligheidsgedrag in organisaties. Het boek bevat de nieuwste inzichten, modellen... lees verder

D&F werkt o.a. voor

/i/referenties/liander-logo.png