Cynisme bestrijden

Cynische medewerkers vormen een vervelend en soms hardnekkig probleem voor organisaties. Deze mensen hebben weinig hoop op positieve veranderingen in hun organisatie en staan daarom verbeteracties of veiligheidstrajecten in de weg. Het gevaarlijke aan cynisme is dat het zich als een olievlek kan verspreiden. Zeker als mensen met een voorbeeldfunctie cynisme uitstralen. Daarnaast zorgen cynische medewerkers ook nog eens voor een negatieve sfeer in het team. Genoeg redenen dus om cynisme aan te pakken in uw bedrijf en om samen met uw medewerkers te zoeken naar hun invloed; naar wat zij wel kunnen veranderen.

Aanpak op verschillende niveaus

De eerste stap is om te onderzoeken waar het probleem zich afspeelt; is het de hele organisatie die cynisch is, is het alleen een afdeling of een specifiek team of zijn het juist de leidinggevenden die zich cynisch en onwelwillend opstellen. Als de hele organisatie cynisch is op het gebied van veiligheidstrajecten of verbeteracties, kunt u het beste iedereen bij de interventie betrekken. Als het cynisme zich met name rond één afdeling of team laat zien, moet u op teamniveau ingrijpen. Als het probleem ligt bij cynische leidinggevenden, kunt u het beste ingrijpen op leidinggevende niveau.

Workshops

In onze op maat gemaakte workshops brengen we medewerkers nader tot elkaar en verbinden we hen met de doelstellingen, werkwijzen en afspraken binnen de organisatie. We leren medewerkers waar zij wel of geen invloed op hebben en krijgen zij ideeën om hun invloed te vergroten. Open communicatie, vertrouwen geven en het nemen van initiatief zijn belangrijke elementen van een goed functionerend team en bedrijf en deze elementen staan centraal in onze workshops. 

De workshops zijn erop gericht om weerstand te onderzoeken en uit te spreken en om met elkaar in gesprek te gaan over verbeterpunten, over hoe we de dingen doen en waarom. Hierbij gebruiken we bijvoorbeeld prikkelende stellingen, video’s, oefeningen en training-on-the-job.

Om de workshops op maat te maken en om op het juiste niveau in te grijpen, interviewen we vooraf enkele medewerkers van verschillende afdelingen en niveaus.

NEEM CONTACT OP

Heeft u last van cynisme in uw organisatie of heeft u een vermoeden dat cynisme invloed heeft op de resultaten? Neem geheel vrijblijvend contact op met onze adviseurs om te bekijken hoe we u kunnen helpen bij het opsporen en beïnvloeden van dit gedrag.

Neem contact met mij op

versturen

Of bel ons direct op

076 5040 340

Contact opnemen
Offerte aanvragen

Artikelen

Brainsafe 2.0 Van hersenpan tot veiligheidsplan

Brainsafe 2.0® Van hersenpan tot veiligheidsplan gaat over veiligheidscultuur en veiligheidsgedrag in organisaties. Het boek bevat de nieuwste inzichten, modellen... lees verder

D&F werkt o.a. voor

/i/referenties/taqa-logo.png