Diensten Veiligheidsbewustzijn vergroten

Onveilig gedrag speelt vaak een rol bij ongevallen op de werkvloer. Door het veiligheidsbewustzijn te vergroten kunnen (gedrags)patronen die onveilig gedrag in stand houden worden doorbroken. Door het thema veiligheid herhaaldelijk op verschillende manieren onder de aandacht te brengen kunt u het draagvlak en bewustzijn voor veiligheid vergroten.

Energiek aan de slag met veiligheidsgedrag

Met een gezonde dosis energie op een leuke en leerzame manier aan de slag gaan met uw medewerkers over het thema veiligheid zorgt voor een positieve ontwikkeling van het veiligheidsbewustzijn. De energie zorgt ervoor dat mensen in beweging komen en de verandering duurzaam wordt. 

Aanpak

Met tools, programma’s en interventies prikkelen en motiveren wij uw medewerkers om bewust en onbewust veiliger te gaan werken. Wij zijn expert op het gebied van gedragsbeïnvloeding en gebruiken de Behavioural Based Safety (BBS) techniek in onze aanpak.

Ook onze inspirerende veiligheidscampagnes en uitdagende Safety Games kunnen worden toegevoegd aan een veiligheidsprogramma en leveren een positieve bijdrage aan het verhogen van het veiligheidsbewustzijn in uw organisatie. 

Ondersteuning op maat

Heeft u hulp nodig bij het samenstellen van een programma om het veiligheidsbewustzijn te vergroten? Neem geheel vrijblijvend contact op met onze adviseurs om de mogelijkheden te bespreken.

 

Bekijk hieronder verschillende mogelijkheden om het veiligheidsbewustzijn te vergroten.

 • Veiligheidsambassadeurs

  Goed voorbeeld doet goed volgen. Met de inzet van veiligheidsambassadeurs kunt u op een informele en prettige manier aandacht te vragen voor veiligheid en hiermee het veiligheidsbewustzijn in uw teams te versterken.

 • Interactieve gedragstoolboxen

  Een toolbox is een korte bijeenkomst over veiligheid. Met onze interactieve gedragstoolboxen kunt u het veiligheidsgedrag verbeteren en onbewuste gedragspatronen doorbreken.

 • Behaviour Based Safety (BBS)

  De Behaviour Based Safety (BBS) benadering is gericht op het verminderen van risico’ s door het gedrag van medewerkers te begrijpen en te beïnvloeden in de context van de bedrijfscultuur.

 • Taak Risico Analyse

  Een krachtig middel om samen met medewerkers afspraken te maken over veilige en onveilige handelingen is de Taak Risico Analyse (TRA). Een goed uitgevoerde TRA is de basis voor veiligheidsprocedures- en instructies en voorlichting.

 • Laatste Minuut Risico Analyse (LMRA)

  De Laatste Minuut Risico Analyse (LMRA) is een middel om het bewustzijn van medewerkers net voor een handeling te activeren. Een goed ingevoerd LMRA systeem vermindert het aantal onveilige handelingen in uw bedrijf

 • Safety Coach

  Door Safety Coaches in te zetten hanteert u een zogenoemde ‘olievlekaanpak’ waarmee u stap voor stap werkt aan de groei van veiligheidsbewustzijn in uw organisatie en een afname van het aantal incidenten en ongevallen.

 • Veiligheidsfilm

  Een veiligheidsfilm voor en door eigen medewerkers en omstanders die recent een (bijna) ongeval hebben meegemaakt. Hiermee maak je binnen een organisatie impact om het veiligheidsbewustzijn van medewerkers te vergroten. 

Neem contact met mij op

versturen

Of bel ons direct op

076 5040 340

Contact opnemen
Offerte aanvragen

Artikelen

 • 14 04
  Mindfulness - deel 6

  Heeft Mindfulness effect op ons veiligheidsgedrag? Het antwoord op deze vraag beschrijft veiligheidscultuurspecialist Marcel de Munck in dit 6e deel... lees verder

 • 17 03
  Motivatie is alles - deel 2

  In dit tweede deel van deze 7-delige artikelenreeks 'Werken aan een proactieve veiligheidscultuur' gaat Safety Culture expert Marcel de Munck... lees verder

Leidinggeven in een technische omgeving

Dit boek is bedoeld voor jou als manager of leidinggevende in een technische omgeving. Leidinggeven in of aan een technische... lees verder

D&F werkt o.a. voor

/i/referenties/taqa-logo.png