(Online) veiligheidsdag of veiligheidsweek

Een veiligheidsdag, veiligheidsweek of veiligheidsevent helpt u om de veiligheidscultuur binnen uw organisatie te versterken door op aansprekende wijze het thema veiligheid onder de aandacht te brengen.

GEEF HET thema veiligheid EEN 'BOOST'!

Organiseer een ludiek, leerzaam en afwisselend (online) programma van een dag of een week, waarmee u het thema veiligheid in uw organisatie een 'boost’ geeft. Door een goede mix van activiteiten, lezingen en workshops geven wij uw event een luchtig karakter, waarin belangrijke veiligheidsthema's aan bod komen en het bewustzijn rondom bestaande veiligheidprogramma's wordt opgefrist. 

Het kan bijvoorbeeld de ideale start zijn van een veiligheidstraject om zo uw veiligheidsprogramma met volle kracht te introduceren of om het thema Veiligheid in uw organisatie (jaarlijks) extra aandacht te geven. Met als doel om enthousiasme, draagvlak en verbinding te creëren rondom het (nieuwe) veiligheidsbeleid in uw organisatie.  

Doelstellingen van een veiligheidsevent

De leukste en meeste effectieve veiligheidsdag is die waaraan de gehele organisatie meedoet, van secretaresse tot machine operator, en dan het liefst in gemengde groepen. Een frisse blik van iemand van een andere afdeling leidt vaak tot mooie inzichten.

Met een veiligheidsdag of veiligheidsweek kunt u:

Veiligheidsevent op maat

D&F Safety Culture verzorgt creatieve en afwisselende events, waarin deelnemers verschillende spelelementen, workshops en lezingen doorlopen. Het programma wordt geheel in samenspraak samengesteld en is dus altijd op maat. 

Wij zorgen voor een goede balans tussen theorie en praktijk, tussen denken en doen, tussen veiligheidstechniek- en gedrag en tussen activiteiten binnen en buiten. Door aan te sluiten op de actualiteiten op de werkvloer zorgen we ervoor dat de boodschap van uw event beter beklijft. Naar wens kunnen wij competitie-elementen (Safety Games) toevoegen, waarmee we de teams extra uitdagen. 

Elementen die regelmatig terugkeren in een veiligheidsdag zijn bijvoorbeeld een veiligheidscultuurspel, muziek en film, belevingsscenario’s, teambuilding, zelfreflectie, regietheater en ludieke acties, zelfwerkzaamheid en oefeningen buiten de deur.

Neem contact op

Wilt u een (online) veiligheidsdag of veiligheidsweek organiseren? Neem geheel vrijblijvend contact op met onze adviseurs voor een vrijblijvende kennismaking.

Neem contact met mij op

versturen

Of bel ons direct op

076 5040 340

Contact opnemen
Offerte aanvragen

Artikelen

Leidinggeven in een technische omgeving

Dit boek is bedoeld voor jou als manager of leidinggevende in een technische omgeving. Leidinggeven in of aan een technische... lees verder

D&F werkt o.a. voor

/i/referenties/belangrijke-overheidsinstantie.png