Diensten Veiligheidsladder©

Inzicht krijgen in de veiligheidscultuur binnen uw organisatie is belangrijk om veilig en gezond te kunnen werken. De Veiligheidsladder is een certificeerbare norm om te weten hoe veiligheidsbewust uw organisatie is. Het doel van de Veiligheidsladder is het terugdringen van onveilige situaties, waardoor er minder incidenten plaatsvinden(met verzuim of schade als gevolg).

De Veiligheidsladder, voorheen veiligheidscultuurladder, bestaat uit vijf treden. Hoe meer verantwoordelijkheid, reflectie en investeringen in veiligheid, hoe hoger de score. D&F Safety Culture is erkend kennispartner van NEN (beheerder) voor het implementeren van de veiligheidscultuur. Door onze ervaring weten wij als geen ander wat er nodig is om de veiligheidscultuur binnen uw organisatie te verbeteren. Wij helpen u met het behalen van de gewenste certificering en het verbeteren van de veiligheidscultuur.

Meten Veiligheidsladder (Nulmeting)

Weten waar uw organisatie staat is essentieel om te zien waar verbetering mogelijk is. Om dit te kunnen bepalen, is een nulmeting van belang. Door middel van deze nulmeting ontstaat inzicht in de veiligheidscultuur binnen uw organisatie. Dit biedt duidelijke en heldere handvaten om een concreet actieplan op te stellen. 

Verbeteren Veiligheidscultuur met Veiligheidsladder

Onze adviseurs van het D&F Safety Culture team hebben jarenlange ervaring in het verbeteren en ontwikkelen van de veiligheidscultuur binnen verschillende organisaties. Op basis van de nulmeting en de aspecten van de Veiligheidsladder bieden wij ondersteuning en begeleiding voor verbetering. Dit is altijd maatwerk en vraagt een aanpak die aansluit op bestaande programma’s en werkwijzen.

Certificeren Veiligheidsladder

Naar wens kan aan het einde van het traject een certificering worden behaald door een Ladder Certificerende Instelling (LCI). Na certificering ontvangt u het Veilig Bewust Certificaat. Dit certificaat laat zien hoe veiligheidsbewust uw organisatie is, op welke trede van de veiligheidsladder u staat en hoe veilig werken wordt gestimuleerd.

Meer informatie Veiligheidsladder

Wilt u meer weten over de Veiligheidsladder en wat D&F Safety Culture voor u kan betekenen? Neem vrijblijvend contact op met één van onze adviseurs.

 

Bekijk hieronder de verschillende mogelijkheden rondom meten, verbeteren en certificeren volgens de Veiligheidsladder.

 • Opleiden interne auditoren Veiligheidsladder

  De veiligheidsaudit is een uitstekende tool om de ontwikkeling van veiligheid en gezondheid binnen uw bedrijf in kaart te brengen en een verbeterplan op te stellen. Door interne auditoren op te leiden, creëert u naast een kostenbesparing ook meer kennis en draagvlak rondom het verbeterplan.

 • Meten Veiligheidsladder (nulmeting)

  Start met een nulmeting volgens de Veiligheidsladder en krijgt inzicht in de aspecten waar uw organisatie goed scoort en waar verbetering mogelijk of noodzakelijk is om de gewenste certificering te behalen.

 • Verbeteren veiligheidscultuur met Veiligheidsladder

  Een effectieve manier om te groeien op de Veiligheidsladder is het realiseren van een veiligheidscultuurprogramma om veilig en onveilig gedrag in de dagelijkse praktijk te beïnvloeden.

 • Certificeren Veiligheidsladder

  Certificeren kan een hulpmiddel zijn om op een gestructureerde wijze de veiligheidscultuur naar een hoger niveau te brengen. Ook wordt veiligheidsbewustzijn als verplichting opgenomen in veel aanbestedingen en contracten in de bouw en infrawereld via de Governance Code Veiligheid in de Bouw (GCVB).

Neem contact met mij op

versturen

Of bel ons direct op

076 5040 340

Contact opnemen
Offerte aanvragen

Artikelen

Brainsafe 2.0 Van hersenpan tot veiligheidsplan

Brainsafe 2.0® Van hersenpan tot veiligheidsplan gaat over veiligheidscultuur en veiligheidsgedrag in organisaties. Het boek bevat de nieuwste inzichten, modellen... lees verder

D&F werkt o.a. voor

/i/referenties/arie-hollenberg-logo.png