Diensten Veiligheidsladder©

De Veiligheidsladder® is een certificeerbare norm om het veiligheidsbewustzijn en veilig handelen in organisaties continu te verbeteren. Het doel van de Veiligheidsladder is het terugdringen van het aantal onveilige situaties met minder incidenten (verzuim, schades) tot gevolg.

De Veiligheidsladder is een groeimodel met vijf laddertreden; hoe meer verantwoordelijkheid, reflectie en investeringen in veiligheid, hoe hoger de score. D&F is erkend kennispartner van NEN (beheerder) voor het implementeren van de Veiligheidsladder. Wij helpen uw organisatie graag bij het behalen van de gewenste certificering en het uitbouwen plus verbeteren van de veiligheidscultuur.

Meten - Nulmeting

Om te kunnen beoordelen waar uw organisatie staat op de Veiligheidsladder en om te beoordelen in hoeverre u al invulling geeft aan de veiligheidscultuur binnen uw organisatie, starten we altijd met een nulmeting. De uitslag van de meting is een rapportcijfer dat overeenkomt met een trede. Na de nulmeting heeft u een concreet actieplan met haalbare stappen om te groeien naar de gewenste laddertrede.

Veiligheidscultuur Verbeteren

U kunt de praktische ervaring van D&F Safety Culture inzetten om uw veiligheidscultuur te vebeteren op basis van de Veiligheidsladder. Begeleiding is altijd op maat voor uw organisatie en sluit zo goed mogelijk aan op bestaande programma’s en werkwijzen. Het doel is een organisatie die de gewenste trede op de Veiligheidsladder bereikt.

Certificeren

Naar wens kan aan het einde van het traject een certificering worden behaald door een Ladder Certificerende Instelling (LCI). Na certificering ontvangt u het Veilig Bewust Certificaat. Het Veilig Bewust Certificaat toont aan op welk niveau uw organisatie veiligheidsbewust handelt en veilig werken stimuleert. Steeds meer opdrachtgevers verbinden aan elke trede een vast percentage gunningvoordeel, dat op kan lopen tot wel 10% voor een aannemer of contractor.

Meer informatie? Neem contact op

Wilt u meer weten over onze dienstverlening rondom de Veiligheidsladder? Neem geheel vrijblijvend contact op met onze adviseurs.

 

Bekijk hieronder de verschillende mogelijkheden rondom meten, verbeteren en certificeren volgens de Veiligheidsladder.

 • Meten (nulmeting)

  Start met een nulmeting volgens de Veiligheidsladder en krijgt inzicht in de aspecten waar uw organisatie goed scoort en waar verbetering mogelijk of noodzakelijk is om de gewenste certificering te behalen.

 • Verbeteren

  Een effectieve manier om te groeien op de Veiligheidsladder is het realiseren van een veiligheidscultuurprogramma om veilig en onveilig gedrag in de dagelijkse praktijk te beïnvloeden.

 • Certificeren

  Certificeren kan een hulpmiddel zijn om op een gestructureerde wijze de veiligheidscultuur naar een hoger niveau te brengen. Daarnaast kan het u tot 10% gunningsvoordeel opleveren bij offerte- en aanbestedingstrajecten.

 • Interne auditoren opleiden

  De veiligheidsaudit is een uitstekende tool om de ontwikkeling van veiligheid en gezondheid binnen uw bedrijf in kaart te brengen en een verbeterplan op te stellen. Door interne auditoren op te leiden creëert u naast een kostenbesparing ook meer kennis en draagvlak rondom het verbeterplan.

Neem contact met mij op

versturen

Of bel ons direct op

076 5040 340

Contact opnemen
Offerte aanvragen

Artikelen

Brainsafe 2.0 Van hersenpan tot veiligheidsplan

Brainsafe 2.0® Van hersenpan tot veiligheidsplan gaat over veiligheidscultuur en veiligheidsgedrag in organisaties. Het boek bevat de nieuwste inzichten, modellen... lees verder

D&F werkt o.a. voor

/i/referenties/vopak-logo.jpg