Certificeren Veiligheidsladder

Via een Ladder Certificerende Instelling (LCI) wordt een audit uitgevoerd voor de trede op de Veiligheidsladder waarop u gecertificeerd wilt worden. D&F Safety Culture helpt u bij het bepalen van de keuze voor een Ladder Certificerende Instelling (LCI) en begeleidt u bij de certificatie audit. Na certificering ontvangt u het Veilig Bewust Certificaat.

Waarom certificeren Veiligheidsladder?

Wilt u zich certificeren volgens de Veiligheidslader, ook wel de Safety Culture Ladder? Met een certificering volgens de Veiligheidsladder toont u aan op welk niveau uw organisatie veiligheidsbewust handelt en veilig werken stimuleert. Het kan voor een organisatie een hulpmiddel zijn om op een gestructureerde wijze de veiligheidscultuur naar een hoger niveau te brengen. Doordat een datum van certificering gepland staat, werkt dit als een spreekwoordelijke 'stok achter de deur'.

Governance Code Veiligheid in de Bouw (GCVB) 

In de bouw en infrawereld gebeuren nog steeds veel ernstige ongevallen. Het gedrag van werknemers is daarbij een bepalende faalfactor. Daarom wordt veiligheidsbewustzijn als verplichting opgenomen in veel aanbestedingen en contracten in de bouw en infrawereld. Dit hebben de ondertekenaars van de Governance Code Veiligheid in de Bouw (GCVB) afgesproken.

Het opnemen van aandacht voor Veiligheid in Aanbestedingen (VIA) en contracten heeft als doel om de veiligheid in de gehele keten te verhogen en zo het aantal ongevallen op de bouwplaats terug te dringen. De invoering van de Veiligheidsladder bij aanbestedingen en contracten gebeurt stapsgewijs: vanaf 2022 is trede 2 vereist, vanaf 2024 trede 3.

Externe audit Veiligheidsladder

D&F Safety Culture kan u ondersteunen bij de externe audit door de certificeringsinstelling. Na certificering ontvangt u het Veilig Bewust Certificaat en zult u minimaal het ambitieniveau van certificatie moeten vasthouden. Jaarlijks wordt dit door middel van een externe audit getoetst. De Governance Code Veiligheid verwacht zelfs dat ná certificatie wordt toegewerkt naar een hogere trede op de Veiligheidsladder. Wij kunnen u periodiek ondersteunen bij het vasthouden van een bepaald ambitieniveau en u begeleiden bij de vervolgstappen om toe te werken naar een hoger ambitieniveau op de Veiligheidsladder.

meer informatie Veiligheidsladder

Wilt u meer weten over certificeren volgens de Veiligheidsladder en de GCVB? Neem geheel vrijblijvend contact met ons op.

Neem contact met mij op

versturen

Of bel ons direct op

076 5040 340

Contact opnemen
Offerte aanvragen

Artikelen

Brainsafe 2.0 Van hersenpan tot veiligheidsplan

Brainsafe 2.0® Van hersenpan tot veiligheidsplan gaat over veiligheidscultuur en veiligheidsgedrag in organisaties. Het boek bevat de nieuwste inzichten, modellen... lees verder

D&F werkt o.a. voor

/i/referenties/arie-hollenberg-logo.png