Verbeteren veiligheidscultuur met Veiligheidsladder

Wilt u de veiligheidscultuur in uw organisatie verbeteren, dan is de Veiligheidsladder een goed uitgangspunt. De Veiligheidsladder maakt de mate waarin uw organisatie veilig werkt inzichtelijk en aantoonbaar.

Het doel van de Veiligheidsladder, of Safety Culture Ladder, is het terugdringen van het aantal onveilige situaties met minder incidenten (verzuim of schades) tot gevolg. De belangrijkste oorzaken van ongelukken zijn gebrek aan communicatie, werk- en tijdsdruk en het anticiperen op onverwachte situaties. Een hoger veiligheidsbewustzijn en een sterke veiligheidscultuur hebben hier een positieve invloed op.

  • Certificeren volgens de veiligheidsladder is ook een eis als u wilt voldoen aan de Governance Code Veiligheid in de Bouw (GCVB).

VERBETERTRAJECT VEILIGHEIDSLADDER

D&F Safety Culture helpt u bij het inbedden van de Veiligheidsladder in uw organisatiecultuur en draagt zorg voor een optimale aansluiting op bestaande programma’s en werkwijzen. Dit is altijd maatwerk. Het doel is een organisatie die de gewenste trede op de Veiligheidsladder heeft bereikt, waarbij de hele organisatie actief betrokken is. Een effectieve manier om dit te realiseren is een veiligheidscultuurprogramma. Hiermee kan veilig en onveilig gedrag in de dagelijkse praktijk worden beïnvloed. 

Ons complete aanbod bestaat uit het geven van advies, coaching, training en specifieke interventies die wij inzetten om te groeien op de Veiligheidsladder. Onderwerpen in het verbeterprogramma rondom de Veiligheidsladder zijn bijvoorbeeld:

BEGELEIDING DOOR D&F SAFETY CULTURE 

D&F Safety Culture begeleidt u naar de gewenste trede op de Veiligheidsladder met haalbare stappen. Dit doen wij in samenwerking met Kader Group Hierbij gebruiken wij onze expertises rondom technische, organisatorische, veranderkundige en gedragsmatige veiligheid. Deze unieke mix van expertise vergroot de kans op succes in uw organisatie. Onze ervaring is dat het werken aan de veiligheidscultuur niet alleen een positief effect heeft op veiligheid maar ook op gezondheid, welzijn, milieubewustzijn, kwaliteit, motivatie én efficiëntie.

Meer informatie veiligheidsladder

Wilt u meer weten over een verbetertraject rondom de Veiligheidsladder? Neem geheel vrijblijvend contact op met onze adviseurs.

Neem contact met mij op

versturen

Of bel ons direct op

076 5040 340

Contact opnemen
Offerte aanvragen

Artikelen

Leidinggeven in een technische omgeving

Dit boek is bedoeld voor jou als manager of leidinggevende in een technische omgeving. Leidinggeven in of aan een technische... lees verder

D&F werkt o.a. voor

/i/referenties/arie-hollenberg-logo.png