Verbeteren

De Veiligheidsladder is een goed uitgangspunt als u de veiligheidscultuur in uw organisatie wilt verbeteren en maakt tevens de mate waarin uw organisatie veilig werkt inzichtelijk en aantoonbaar.

Het doel van de Veiligheidsladder is het terugdringen van het aantal onveilige situaties met minder incidenten (verzuim, schades) tot gevolg. De belangrijkste oorzaken van ongelukken zijn gebrek aan communicatie, werk- en tijdsdruk en het anticiperen op onverwachte situaties. Een hoger veiligheidsbewustzijn en een sterke veiligheidscultuur hebben hierop een positief effect.

  • Certificeren volgens de veiligheidsladder is tevens een eis als u wilt voldoen aan de Governance Code Veiligheid in de Bouw (GCVB)

aanpak op maat

Wij helpen u bij het inbedden van de Veiligheidsladder in uw organisatiecultuur en dragen zorg voor een optimale aansluiting op bestaande programma’s en werkwijzen. Dit is altijd maatwerk. Het doel is een organisatie die de gewenste trede op de Veiligheidsladder heeft bereikt, waarbij de hele organisatie actief betrokken is. Een effectieve manier om dit te realiseren is een veiligheidscultuurprogramma om veilig en onveilig gedrag in de dagelijkse praktijk te beïnvloeden.

Ons complete aanbod bestaat uit het geven van advies, coaching, training en specifieke interventies die wij inzetten om te groeien op de Veiligheidsladder. Betreffende onderwerpen van een verbeterprogramma rondom de Veiligheidsladder zijn bijvoorbeeld:

Professionele begeleiding

D&F begeleidt u naar de gewenste trede op de Veiligheidsladder met haalbare stappen. Dit doen wij in samenwerking met Kader, bureau voor kwaliteitszorg b.v. Hierbij gebruiken wij onze expertise rondom technische, organisatorische, veranderkundige en gedragsmatige veiligheid. Deze unieke mix van expertise vergroot de kans op succes in uw organisatie. Onze ervaring is dat het werken aan de veiligheidscultuur niet alleen een positief effect heeft op veiligheid maar ook op gezondheid, welzijn, milieubewustzijn, kwaliteit, motivatie én efficiëntie.

Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem contact op

Wilt u meer weten over een verbetertraject rondom de Veiligheidsladder? Neem geheel vrijblijvend contact op met onze adviseurs.

Neem contact met mij op

versturen

Of bel ons direct op

076 5040 340

Contact opnemen
Offerte aanvragen

Artikelen

E-book De Tafel van Ne9en©

Neemt u het boek liever mee in uw zak? Dat kan! Download De Tafel van Ne9en in e-book formaat. ... lees verder

D&F werkt o.a. voor

/i/referenties/chemtura-netherlands-b.v..gif