Diensten Veiligheidsmanagement

Veiligheidsmanagement is het actief beheersen van risico's op het gebied van veiligheid en is cruciaal indien u de veiligheid en gezondheid van uw medewerkers wilt verbeteren. Het systematisch treffen van veiligheidsmaatregelen binnen een organisatie zorgt ervoor dat de veiligheid is geborgd en ongevallen worden voorkomen.

Een veilige werkomgeving

Volgens de Arbowet dient u als werkgever zorg te dragen voor een veilige werkomgeving. Er zijn verschillende mogelijkheden om actief de risico's in uw organisatie te beheersen. Denk hierbij aan het uitvoeren van een algemene RI&E, het opstellen van een veiligheidsbeleid, het implementeren van een veiligheidsmanagementsysteem en het uitvoeren van incidentenanalyses.  

Ons aanbod

Wij kunnen u helpen bij het inrichten van passend veiligheidsmanagement in uw organisatie. Hierbij houden wij rekening met bestaande procedures en werkwijzen om de impact te beperken. Bij de meeste organisaties zijn verschillende managementsystemen geïmplementeerd voor uiteenlopende processen, zoals veiligheid, kwaliteit, milieu, duurzaamheid of efficiëntie. Wij hebben de expertise in huis om uw verschillende managementsystemen te vereenvoudigen en integreren zodat deze efficiënter en effectiever met elkaar samenwerken.

Meer informatie? Neem contact op

Wilt u meer weten over onze dienstverlening op het gebied van veiligheidsmanagement? Neem geheel vrijblijvend contact op met onze adviseurs.  

 

Bekijk hieronder de verschillende mogelijkheden rondom veiligheidsmangement.

 • Algemene RI&E met plan van aanpak

  Wij helpen u graag bij het in kaart brengen en beheersbaar maken van uw bedrijfsrisico’s op gebied van techniek, organisatie en cultuur en tevens te voldoen aan de eisen vanuit de Arbowet.

 • Veiligheids-managementsysteem

  Met een veiligheidsmanagementsysteem dat is geïntegreerd met bestaande systemen en structuren en door medewerkers wordt gedragen bereikt u een optimaal niveau voor de beheersing en borging van veiligheid in uw organisatie

 • Pro-actief veiligheidsbeleid

  Een pro-actief veiligheidsbeleid richt zich zodanig op het nadenken en handelen van medewerkers in een organisatie dat afwijkingen en incidenten worden voorkomen en verbeteringen continue worden doorgevoerd.

 • Incidentenanalyse

  De incidentenanalyse geeft inzicht in de knelpunten en helpt bij de ontwikkeling van doeltreffende maatregelen en gerichte interventies om incidenten te voorkomen. Wij zijn bekend met verschillende methoden zoals het Domino model, Tripod, Ishikawa, Bow-tie of Storybuilder.

 • Management of Change

  Management of Change is een methodiek om gecontroleerd wijzigingen te kunnen doorvoeren, risico’s door wijzigingen te beheersen en de implementatie van wijzigingen tot een succes vol geheel te maken.

 • Leren van incidenten

  Uit incidenten zijn vaak interessante lessen te leren, verhoog daarom het leereffect van incidenten. Dubbelloops leren en drieslag leren zijn methoden die kunt inzetten om structureel de veiligheid te verbeteren.

 • Contractor Safety Management

  Contractor Safety Management bewaakt de veiligheid van werkzaamheden die worden uitgevoerd door derden, zogeheten contractors. Een essentieel onderdeel als bouwsteen in uw complete veiligheidsmanagement.

 • Integraal Compliance Management

  Integraal Compliance Management helpt u bij het managen van alles wat niet tot uw primaire proces behoort. Het vereenvoudigen, integreren en stroomlijnen van uw secundaire processen brengt overzicht, efficiëntie en rust in uw organisatie.

 • Veiligheidscommunicatieplan

  Naast de wil om de veiligheid op de werkvloer te verbeteren zijn er vanuit de overheid ook verplichtingen waar u als organisatie aan moet voldoen. Veiligheid is een steeds meer besproken onderwerp, waarbij de beleving niet lijkt samen te gaan met de feitelijke ongevallen. De communicatie over veiligheidsrisico’s zodat het veiligheidsbewustzijn wordt verhoogd is daarbij ontzettend bepalend. Met een gericht communicatieplan voor de arbeidsveiligheid maakt u veiligheidsprocessen en -projecten bespreekbaar in alle lagen van de organisatie.

Neem contact met mij op

versturen

Of bel ons direct op

076 5040 340

Contact opnemen
Offerte aanvragen

Artikelen

Brainsafe 2.0 Van hersenpan tot veiligheidsplan

Brainsafe 2.0® Van hersenpan tot veiligheidsplan gaat over veiligheidscultuur en veiligheidsgedrag in organisaties. Het boek bevat de nieuwste inzichten, modellen... lees verder

D&F werkt o.a. voor

/i/referenties/chemtura-netherlands-b.v..gif