Incidentenanalyse

De oorzaak van meer dan 95% van alle ongevallen ligt in het gedrag van medewerkers dat bij het uitvoeren van een handeling leidt tot een incident. Met een incidentenanalyse krijgt u inzicht in de knelpunten binnen uw organisatie. Dit helpt om gerichte acties uit te zetten en de nodige maatregelen te treffen.

Er zijn verschillende methoden om een incidentenanalyse uit te voeren, zoals het Domino model, Tripod, Ishikawa, Bow-tie of Storybuilder. De incidentenanalyse geeft inzicht in de knelpunten en deze worden op eenvoudige wijze benoemd.

Ons aanbod

D&F kan een incidentenanalyse voor u uitvoeren en u adviseren over doeltreffende maatregelen en gerichte interventies om de potentieel ernstige incidenten te voorkomen. Wij kunnen verder kijken dan alleen het gedrag rondom het incident en specifiek maken welk gedrag en welke achterliggende oorzaak leidde tot het incident. Door medewerkers te betrekken komen er gedragen oplossingen en maken we afspraken over maatregelen en interventies. Hierbij zetten wij gerichte methoden in om te leren van incidenten.

Neem contact op

Wilt u meer weten over de aanpak en uitvoering van een incidentenanalyse door onze specialisten? Neem dan geheel vrijblijvend contact op met één van onze adviseurs.

Neem contact met mij op

versturen

Of bel ons direct op

076 5040 340

Contact opnemen
Offerte aanvragen

Artikelen

Leidinggeven in een technische omgeving

Dit boek is bedoeld voor jou als manager of leidinggevende in een technische omgeving. Leidinggeven in of aan een technische... lees verder

D&F werkt o.a. voor

/i/referenties/vopak-logo.jpg