Veiligheidsmanagementsysteem

Veiligheidsmanagementsystemen zijn een hulpmiddel om veiligheid te borgen in uw organisatie. In de dagelijkse praktijk zijn mogelijke verbeteringen vaak wel zichtbaar, maar ontbreekt de capaciteit of kennis om deze op te nemen in een veiligheidscultuurprogramma.

Met een veiligheidsmanagementsysteem dat is geïntegreerd met bestaande systemen en structuren en door medewerkers wordt gedragen bereikt u een optimaal niveau voor de beheersing en borging van veiligheid in uw organisatie.

doeltreffend en werkbaar

Het is belangrijk om een veiligheidsmanagementsysteem op te zetten die aan alle formele standaarden voldoet én waarmee u aantoonbaar voldoet aan de voor u geldende wet- en regelgeving. Daarnaast is het van belang dat het systeem ook echt voor uw organisatie werkt en dat uw medewerkers zich verbonden en betrokken voelen bij de werking van het veiligheidssysteem in de dagelijkse praktijk. Deze twee aspecten van veiligheid lopen dwars door elkaar heen en zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden.

Aanpak

Wij helpen met alle flowschema’s, procedures en protocollen met een praktische invullingen van de thema’s rondom de elementen zoals:

Hierbij houden we rekening met bestaande systemen, formele standaarden en wet- en regelgeving. Daarnaast kunnen wij u helpen met de verbetering van de veiligheidscultuur door aanvullend het gedrag rondom informele (ongeschreven) standaarden te beïnvloeden.

Ondersteuning van D&F

Bij het inrichten van een veiligheidsmanagementsysteem of elementen daarvan, gebruiken wij onze zeer gedegen kennis vanuit het hele spectrum van veiligheid. Denk hierbij aan machineveiligheid, procesveiligheid, ATEX, veiligheidsgedrag etc.

Met onze kennis van veiligheidsmanagement, technische veiligheid en expertise op het gebied van veiligheidscultuur zorgen wij ervoor dat uw veiligheidsmanagementsysteem doeltreffend wordt in uw organisatie. Beter gezegd een veiligheidsmanagementsysteem dat voor u werkt! 

Neem contact op

Wilt u meer informatie over onze ondersteuning en expertise, neem dan geheel vrijblijvend contact op met onze adviseurs.

Neem contact met mij op

versturen

Of bel ons direct op

076 5040 340

Contact opnemen
Offerte aanvragen

Artikelen

Brainsafe 2.0 Van hersenpan tot veiligheidsplan

Brainsafe 2.0® Van hersenpan tot veiligheidsplan gaat over veiligheidscultuur en veiligheidsgedrag in organisaties. Het boek bevat de nieuwste inzichten, modellen... lees verder

D&F werkt o.a. voor

/i/referenties/vopak-logo.jpg