Trainen in tijden van Corona

01/04/2020

De 1,5 meter afstand maatregel als gevolg van het COVID-19 virus lijkt ons nog wel een tijd lang in de greep te houden. Om toch voortgang te behouden in de lopende trajecten heeft D&F Alfabeeld een aantal maatregelen opgesteld die het mogelijk maken om toch ‘Live’ te trainen of om workshops te begeleiden met de maatregelen van het RIVM in acht nemend.

Naast de algemeen geldende voorschriften op gebied van hygiëne zijn we in staat om met onderstaande extra maatregelen toch veilig te kunnen trainen. Voorop staat dat wij enkel trainers inzetten die in fitte gezondheid verkeren en zich goed voelen. Wij vragen dit ook van onze opdrachtgevers en cursisten, omdat het borgen van een ieder zijn veiligheid de hoogste prioriteit heeft.

1 | trainen in kleinere groepen

In plaats van maximaal 12 deelnemers per training kan de training voor u worden gesplitst in twee groepen van max. 6 deelnemers.
•Bij een programma met 2 trainers kan de training tegelijkertijd plaatsvinden, of op een apart moment in 2 subgroepen.
•Bij een programma met één trainer kunnen wij, uiteraard in overleg, een korter trainingsprogramma aanbieden om de kosten niet te verhogen. Een deel van het programma wordt dan als vooropdracht of na afloop als thuisopdracht opgestuurd en feedback vindt digitaal of via online meetings plaats. De training zelf is dan korter, maar de leerdoelen worden niet uit het oog verloren.
•Bij een programma met één trainer kunnen we een 2e trainer inzetten; dit tegen een gunstiger tarief. Mocht u deze optie wensen dan maken wij hiervoor graag een offerte op maat.

2 | in grotere ruimtes

Om de 1,5 meter afstand te bewaken tijdens de training dienen de ruimtes groot genoeg te zijn. Erg geschikt zijn bijvoorbeeld: kantines, (lege) werkplaatsen en loodsen.

Er zijn ook mogelijkheden om tijdelijk tenten op uw eigen (parkeer)terrein te plaatsen of bij goed weer de training of workshop buiten te organiseren. Indien u beschikt over een grote vergader- of trainingsruimte kunnen we samen met u de ruimte corona-proof maken door:
•de zitplekken aan te passen met 1,5 meter afstand
•de maximale groepsgrootte en de training aan te passen
•te zorgen voor een corona-proof looproute van – en naar – de ruimte
•desinfecteermiddel aan te bieden bij binnenkomst

3 | externe locaties

Indien u zelf geen geschikte ruimte heeft, kunt u gebruikmaken van de trainingsruimtes van Kader in Zeist. D&F Alfabeeld maken onderdeel uit van Kader, maar opereren als eigen organisatie.

In het trainingscentrum van Kader zijn looproutes aangebracht, lunchfaciliteiten aangepast en ruimtes ingericht om 1,5 meter afstand te kunnen bewaren. Ook kunt u in overleg gebruik maken van conferentie ruimtes in Van der Valk hotels in de buurt tegen een gereduceerd tarief. Hier wordt ook al actief rekening gehouden met de Corona maatregelen en zijn de ruimtes en looproutes al aangepast om veilig bij elkaar te komen.

4 | regels & richtlijnen tijdens spellen/games

Bij een training waar simulatie spellen onderdeel zijn van het programma integreren we de regels omtrent Corona in het spel. We plakken met tape vakken op de grond waar de deelnemers tijdens het spel in moeten blijven.

Denk bijvoorbeeld aan het Ping-pong ballen spel waarbij de deelnemers met een team een goede TRA en LMRA moeten uitvoeren vóór het uitvoeren van een taak met ping-pong ballen. Of het Lego-spel waarbij teams vooral moeten samenwerken met andere teams en een goede overdracht moeten hebben om de opdracht goed uit te voeren. Bij deze spellen zijn al veiligheidsregels geïntegreerd, de 1.5 meter afstand regel kan voegen we daaraan toe om toch het spel te kunnen uitvoeren.

Lees meer over onze aanpak.

Neem contact met mij op

versturen

Of bel ons direct op

076 5040 340